Facebook Twitter Youtube

У Києві відбувся семінар щодо статусу біженця. Основні тези про розгляд справ щодо оскарження рішень Державної міграційної служби України

Судді Окружного адміністративного суду міста Києва, Київського окружного адміністративного суду, Черкаського окружного адміністративного суду, Чернігівського окружного адміністративного суду, а також Шостого апеляційного адміністративного суду взяли участь у семінарі-практикумі «Процесуальні особливості розгляду судами справ щодо статусу біженця та додаткового захисту за Кодексом адміністративного судочинства України 2018 року».

Захід організований з ініціативи БФ «Право на захист» у співпраці з Агенством ООН у справах біженців і Національною школою суддів України.

Євген Мєзєнцев, заступник голови Шостого ААС, як доповідач обговорив з учасниками особливості розгляду справ щодо оскарження рішень Державної міграційної служби України про відмову у прийнятті заяви, відмову в оформленні документів і відмову у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

На практиці виникає низка проблемних питань у категорії спорів щодо статусу біженця, тому на семінарі судді мали змогу разом обміркувати їх, водночас проаналізувати напрацьовані шляхи вирішення проблем біженців і доступу шукачів захисту до правосуддя.

Завантажити тези доповіді судді Євгена Мєзєнцева.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •