День із фільму

З дитинства я люблю дивитися фільми та читати книги про розслідування. Адвокати, прокурори, судді, свідки, закон, вирок… Все це завжди мене цікавило, але поєднувати своє життя із юридичною професією я не хотіла. Школа судової журналістики дала мені змогу побувати у судовому засіданні, навіть не в одному. Це був досить цікавий досвід.

пеляції розглядалися різні. Люди судилися різні. Але найбільше мене розчулила справа «Садівницького товариства СТАРЗ», де предметом спору стала земельна ділянка. Жінка, яка сиділа в коридорі зі своєю маленькою дитиною, вже й не сподівалася на перемогу у справі. Але після рішення суддів зі сльозами щастя на очах вона вийшла із зали засідання, підбігла до свого маленького синочка та розцілувала його.

Було дуже цікаво спостерігати за судовим процесом та його учасниками. Стриманість та професіоналізм суддів протистояли страху та знервованості учасників процесу.
Опісля засідань ми прослухали лекцію про судову систему та особливості менталітету США, яку провів суддя-речник Євген Мєзєнцев. Час пролетів непомітно. Настільки цікаво було слухати лектора, що здавалося б складна інформація виявилася напрочуд простою для сприймання. Євген Мєзєнцев розвіяв міфи про судову систему США, які були нав’язані нам голлівудськими фільмами, розповів життєві історії, які стосувалися судових справ, та повідав особливості судоустрою США.

День у суді був насиченим подіями та подарував цікавий досвід для нас – студентів.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •