Facebook Twitter Youtube

Подільський районний суд

Сьогодні ми були в Подільському районному суді міста Києва. Раніше мені не доводилося бувати в цьому місці. Тому, прийшовши сюди, одразу охопило відчуття цікавості, я була в передчутті чогось нового і знала, що мені багато чого запам'ятається з цього візиту. При вході нас зустріли і забрали на екскурсію по тоді не знайомому для нас місцю.

Спочатку ми пішли в судовий зал, знайомий з екранів телевізорів і шпальт газет, і побачили всю картинку на власні очі. Приємним бонусом стало те, що нам запропонували відвідати одне з засідань і в реальному часі побачити судовий процес. Перша справа, на якій ми побували, була пов'язана з кредитом. Це був блискучий досвід, адже ми слідкували за професійною роботою судді і також не надто професійною підготовкою позивача, було помітно, як він хвилювався, оскільки в залі спостерігачів було досить багато (я б, напевно, і сама нервувала).

Пізніше нас очікувала ще цікавіша, уже кримінальна справа. Ми зайшли до іншої зали, де були справжні ґрати для утримання злочинців, які до цього бачили лише на телеекрані. Проте це був лише попередній розгляд справи, де все пройшло без нервів та суперечок.

Після цього нас запросили до архіву, відділу, у якому зберігається вся документація і справи. Нам розповідали і про обіг електронних документів, які можуть полегшити судовий процес. Але в разі поломки головного сервера робота суду може призупинитися. Показали нам і всі (не найкращі) умови, у яких доводиться працювати суддям. Адже за стандартами у кожного судді має бути своє робоче місце, а на справді ж ми маємо приблизно по 4 судді на один кабінет.

Загалом день виявився дуже продуктивним і зміг виправдати всі очікування студентів. Ми отримали багато нових вражень і інформації, яка в подальшому стане у нагоді для нашої професії.

 

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •