Facebook Twitter Youtube

Останнє рішення в справі адвоката Мнушкіної

Адвокату Людмилі Мнушкіній припинили право на заняття адвокатською діяльністю згідно з п. 4 ч. 1 ст. 32 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» з 23.12.2016 на підставі рішення палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області від 23.12.2016 р. Проте вже 30.12.2016 р. Мнушкіна звернулася до Київського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправними дій Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області в особі голови Поліщука Володимира Анатолійовича й скасування відповідного рішення.

Наразі відоме вже рішення апеляційного суду у справі адвоката Мнушкіної. Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Анатолія Степанюка та суддів Оксани Епель, Віталія Файдюка розглянула апеляційну скаргу адвоката та залишила без змін постанову Київського окружного адміністративного суду від 23 жовтня 2017 року про відмову в задоволенні позову. Серед позовних вимог Мнушкіної були представлені:

- визнати протиправними дії дисциплінарної палати КДКА Київської області щодо процедури порушення відносно неї дисциплінарної справи за скаргою фізичної особи й проведення засідання 23 грудня 2016 року;

- рішення дисциплінарної палати цієї дисциплінарної комісії від 23 грудня 2016 року, яким позивача притягнули до дисциплінарної відповідальності за вчинення дисциплінарного проступку і застосували дисциплінарне стягнення у вигляді позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України та передачею матеріалів дисциплінарної справи до НАБУ, скасувати як незаконне з наступним анулюванням запису в Єдиному реєстрі адвокатів України про припинення права на заняття адвокатською діяльністю.

 Постановою від 23 жовтня 2017 року Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову. Ця постанова КОАС від 23 жовтня 2017 року переглядається в апеляційному порядку вдруге.

 Як відомо, раніше постановою Верховного Суду від 30 липня 2019 року скасовано прийняту Київським апеляційним адміністративним судом у цій справі постанову від 25 січня 2018 року, а справу направлено на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

 16 жовтня 2019 року колегія суддів Шостого ААС залишила рішення суду першої інстанції без зміни.

 Нагадаємо, що адвокат Людмила Мнушкіна відома як представник інтересів заявника у резонансній справі «Кушнір проти України».

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •