Facebook Twitter Youtube

Аналіз стану розгляду звернень громадян, що надійшли протягом червня 2021 року

ЗВІТ ПРО СТАН РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН, ЩО НАДІЙШЛИ ДО ШОСТОГО АПЕЛЯЦІЙНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ ПРОТЯГОМ ЧЕРВНЯ 2021 РОКУ

 

І. Протягом червня 2021 року до Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло 4 звернення. З них:

- скарга на дії судді Солом’янського районного суду м. Києва.

Скаржнику повідомлено, що згідно зі статтею 5 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб’єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси і просити про їх захист певним шляхом.

Також повідомлено, що відповідно до частини 1 статті 23 Кодексу адміністративного судочинства України, Шостий апеляційний адміністративний суд переглядає судові рішення місцевих адміністративних судів (місцевих загальних судів як адміністративних судів та окружних адміністративних судів), які знаходяться у межах їхньої територіальної юрисдикції, в апеляційному порядку як суди апеляційної інстанції. Вирішення питань, викладених у скарзі, не відноситься до компетенції Шостого ААС.

 - скарга до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Хмельницький.

Зазначена скарга була надіслана за належністю у відповідності до вимог Закону України «Про звернення громадян» про що було повідомлено скаржнику.

- скарга на дії працівників апарату суду.

Скаржнику надано обґрунтовану відповідь з питань, викладених у скарзі.

- звернення щодо перегляду карантинних обмежень у Шостому ААС.

Заявнику повідомлено, що розпорядженням Шостого ААС від 14.06.2021 №15-аг відновлено допуск вільних слухачів до залів судового засідання у кількості, за якої можливе дотримання фізичної дистанції між присутніми не менше ніж 1,5 метри та забезпечення одночасного перебування не більше однієї особи на 5 кв.м. площі залу.

Відповідь на звернення громадян надавались за підписом керівництва суду.

Керівництвом суду забезпечується неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень. Здійснюється ретельна перевірка звернень, в змісті яких йдеться про недоліки в роботі апеляційного суду, працівників апарату суду.

У червні 2021 року до Шостого апеляційного адміністративного суду через органи суддівського самоврядування скарг та звернень, а також повторних та дублетних звернень та скарг не надходило.

Відповідно до даних автоматизованої системи документообігу Шостого ААС сектором відділу правової роботи за вказаний період надано відповідь на 5 звернень    (на 1 звернення, яке надійшло у травні, відповідь надана у червні).

 ІІ. З аналізу журналів прийому громадян керівництвом Шостого ААС за червень 2021 встановлено.

 

 

№ п/п

 

 

П.І.Б. та посада

 

 

Дата

 

 

  Кількість    осіб

 

 

Зміст звернень

записано

з’явились

 

1

Горяйнов А.М.

(Голова суду)

08.06.21

1

1

-       щодо неправомірних дій помічника суддів та секретаря судового засідання під час розгляду справи

Всього:

 

 

1

1

 

 

 

Начальник відділу                                                                                                      А.І. Касьян

Виконавець: Герасименко Н.М.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •