Facebook Twitter Youtube

Результати розгляду адміністративної справи щодо визнання протиправною бездіяльності ДАБІ України

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Оксани Епель, суддів Людмили Черпіцької й Анатолія Степанюка розглянула апеляційні скарги фізичної особи, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, ТОВ «БМУ-53» на рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2020 року в адміністративній справі №320/3942/19.

Фізична особа звернулася до суду з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України з проханням визнати протиправними дії та зобов’язати вчинити певні дії, а саме:

- визнати протиправною бездіяльність Відповідача щодо не реагування на повідомлення (зокрема від 27.06.2019) про порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил (а саме недостатній відстані між 10-ти поверховим багатоквартирним будинком) що виявилася, зокрема, у не проведенні позапланової перевірки даного порушення та не видачі припису про його усунення.

- визнати протиправною видачу Відповідачем сертифіката про готовність об’єкта нерухомого майна до експлуатації.

- зобов’язати Відповідача протягом п’яти робочих днів із дня набрання чинності рішення суду скасувати сертифікат серії ІУ 163192180733 про готовність об’єкта нерухомого майна за адресою м. Бориспіль, вул. Робітнича 3,5,7,9,11,13 до експлуатації, провести позапланову перевірку цього об’єкта, за результатами якої видати обов’язковий до виконання припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил щодо недостатньої відстані між 10-ти поверховим багатоквартирним будинком за адресою м. Бориспіль, вул. Робітнича 3,5,7, 9,11,13 та сусіднім будинком, а також припис про зупинку виконання будівельних робіт до усунення даного порушення.

Третіми особами, які не заявили самостійних вимог щодо предмета спору, у цій справі є ТОВ «БМУ-53» та Бориспільська міська рада.

Суд першої інстанції задовольнив позов частково, визнав протиправною бездіяльність ДАБІ України, а в іншій частині позовних вимог відмовив. Не погоджуючись із цим рішенням, позивач, відповідач і третя особа, ТОВ «БМУ-53» подали апеляційні скарги.

Колегія суддів Шостого ААС апеляційні скарги залишила без задоволення, а рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2020 року – без змін.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •