Facebook Twitter Youtube

Результати розгляду апеляційної скарги міжнародної громадської організації «Об’єднана Сербська Діаспора Євразії»

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Оксани Епель, суддів Людмили Губської й Анатолія Степанюка розглянула апеляційну скаргу міжнародної громадської організації «Об’єднана Сербська Діаспора Євразії» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 березня 2020 року в адміністративній справі № 640/12400/19.

Головне територіальне управління юстиції в м. Києві звернулося з позовом до міжнародної громадської організації «Об’єднана Сербська Діаспора Євразії», у якому просило заборонити та примусово розпустити (ліквідувати) організацію. Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, – Служба безпеки України.

Від Служби безпеки України надійшли пояснення на позовну заяву, у яких підтримані позовні вимоги позивача та зазначено, що в діяльності МГО «Об’єднана Сербська Діаспора Євразії» вбачаються ознаки порушень норм чинного законодавства. Керівники та члени зазначеного об’єднання з метою посилення проросійських настроїв серед населення України проводять активну антиукраїнську інформаційно-пропагандиську діяльність шляхом поширення певних стереотипів щодо взаємовідносин між Україною та Росією, підтримують терористичну діяльність НЗФ (незаконні збройні формування), т.зв. «ЛНР/ДНР».

Суд першої інстанції позов Головного територіального управління юстиції в м. Києві задовольнив повністю. Не погоджуючись із цим рішенням, Міжнародна громадська організація «Об’єднана Сербська Діаспора Євразії» подала апеляційну скаргу.

Колегія суддів Шостого ААС не задовольнила апеляційну скаргу, а рішення ОАСК від 30 березня 2020 року залишила без змін.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •