Facebook Twitter Youtube

ДСАУ впроваджує окрему підсистему для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщень суду (наказ; контактні дані для консультації)

У ситуації, що склалась у зв’язку з установленням на всій території України карантину з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби (COVID-19), спричиненої коронавірусом, одним з важливих завдань стало забезпечення гарантованого Конституцією України права громадян України на захист їх інтересів в суді.

Державна судова адміністрація України (ДСАУ) впровадила окрему підсистему відеоконференцзв’язку в адміністративному, цивільному та господарському процесі, яка б надала можливість учасникам брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції, знаходячись поза межами приміщень судів.

9 квітня 2020 року ця система введена в експлуатацію, а учасники судових процесів уже можуть звертатись із заявами про участь у засіданнях у режимі відеоконференції. Усі без виключення права на використання відповідного програмного забезпечення є власністю держави.

ДСАУ чекає пропозицій і зауважень користувачів, щоб вдосконалювати систему. Команда програмістів державного підприємства «Центр судових сервісів» готова оперативно реагувати й опрацьовувати отримані пропозиції для випуску оновлених версій програмного забезпечення.

Ми розуміємо, що знаходимося на початку великої технічної трансформації підходів до організації судочинства. Сподіваємося пройти цей непростий шлях запровадження нових технологій разом з користувачами (учасниками судових процесів).

Зауваження й рекомендації щодо функціонування системи фахівці служби технічної підтримки готові приймати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  та надавати необхідні консультації за телефоном: (044) 492-70-10.

Ознайомитися з наказом ДСАУ від 08 квітня 2020 року №169 «Про затвердження Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду»

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •