Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула апеляційні скарги щодо забудови земельної ділянки за адресою вул. М.Амосова в Солом'янському районі міста Києва

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Наталії Безименної  й суддів Андрія Кучми, Василя Ключковича розглянула апеляційні скарги Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), прокуратури міста Києва й фізичної особи на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 жовтня 2019 р. в адміністративній справі №640/13331/19.

ТОВ «Дайтона Груп» подало позов до Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). У ньому просило суд визнати протиправними й скасувати окремі пункти містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки за адресою вул. М.Амосова у Солом'янському р-ні м. Києва. Цільове призначення – для будівництва, експлуатації й обслуговування житлово-офісно-торговельного комплексу з готелем і паркінгом.

Позивач як забудовник не погоджувався зі встановленими в містобудівних умовах та обмеженнях правилами визначення гранично допустимої висоти забудови, а також заперечував, що обрана для забудови земельна ділянка розміщена в зоні охоронюваного ландшафту. Крім того, посилався на відсутність законодавчо закріпленого механізму розроблення, погодження та затвердження історико-містобудівного обґрунтування.

Суд першої інстанції задовольнив повністю адміністративний позов ТОВ «Дайтона Груп». Не погоджуючись з цим рішенням, прокуратура міста Києва, департамент і фізична особа подали апеляційні скарги.

Колегія суддів Шостого ААС апеляційну скаргу Прокуратури міста Києва задовольнила частково, апеляційні скарги департаменту й фізичної особи задовольнила повністю. Рішення суду першої інстанції колегія скасувала й відмовила ТОВ «Дайтона Груп» в задоволенні позову.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •