Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу громадянки Республіки Казахстан Жанари Ахметової

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Ігоря Федотова й суддів Наталії Єгорової, Євгена Сорочка розглянула апеляційну скаргу громадянки Республіки Казахстан Жанари Ахметової, яка діє в своїх інтересах й інтересах своєї малолітньої дитини. Апеляційна скарга подана на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 19 вересня 2019 року в адміністративній справі №640/4716/19.

Громадянка Республіки Казахстан подала позов до Державної міграційної служби України, у якому просила суд визнати протиправним і скасувати рішення ДМС України № 445-18 від 22.12.2018 про відмову у визнанні її біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Також адміністративний позов містив вимогу зобов’язати ДМС України визнати її біженцем в Україні.

Третя особа – Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби України у м.Києві та Київській області.

ОАСК у задоволенні позову громадянки Республіки Казахстан, що діє в своїх інтересах та інтересах своєї малолітньої дитини, відмовив повністю.

Не погоджуючись з цим рішенням, Жанара Ахметова подала апеляційну скаргу.

Колегія суддів Шостого ААС задовольнила її частково. Рішення ДМС України про відмову у визнанні Жанари Ахметової біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, суд визнав протиправним і скасував, а справу направив на повторний перегляд до ДМС України. У частині вимог, де йшлося про зобов’язання ДМС України визнати позивачку біженцем в Україні, суд відмовив.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •