Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу ГО «Стоп корупції» щодо відкриття провадження у справі про будівництво в Подільському районі міста Києва

19 вересня 2019 року колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Тетяни Вівдиченко та суддів Олена Карпушова, Андрія Кучми розглянула апеляційну скаргу ГО «Стоп корупції» на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 липня 2019 року в адміністративній справі №640/7930/19.

ГО «Стоп корупції» звернулася з позовом до Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу  Київської міської ради і ТОВ «ВК-ІНВЕСТБУД».

У ньому просила суд визнати протиправним і скасувати висновок відповідача № 077-438 від 31.01.2019 року, у якому є оцінка впливу на довкілля планової діяльності ТОВ «ВК-ІНВЕСТБУД», а саме: будівництво житлового комплексу з об`єктами соціально-громадського призначення на вул. М. Гречка, 10-б у Подільському районі м. Києва.

Водночас просила тимчасово зупинити діяльність компанії щодо цього будівництва до моменту перенесення електричних мереж та отримання позитивного висновку  з оцінки впливу на довкілля.

Суд першої інстанції відмовив ГО «Стоп корупції» у відкритті провадження в таких частинах вимог: тимчасова зупинка діяльності ТОВ «ВК-ІНВЕСТБУД», будівництво житлового комплексу з об`єктами соціально-громадського призначення до моменту перенесення електричних мереж та отримання позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля. А також роз'яснив позивачу, що розгляд справи відноситься до господарської юрисдикції.

Колегія суддів Шостого ААС задовольнила апеляційну скаргу ГО «Стоп корупції» і скасувала ухвалу ОАСК. Заразом передала справу на розгляд до суду першої інстанції та зробила висновок, що цю справу належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •