Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу щодо земельної ділянки для енергогенеруючого підприємства у м. Переяслав-Хмельницький

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Ігоря Федотова та суддів Наталії Літвіної, Євгена Сорочка розглянула апеляційну скаргу громадської організації «Спільна Справа Переяславщини» і фізичної особи на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 01 березня 2019 року в адміністративній справі №320/5468/18.

До Київського окружного адміністративного суду звернулися громадська організація «Спільна Справа Переяславщини» та фізична особа з позовом до Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області. Третьою особою виступила ТОВ «Енерго-промислова група «Югенергопромтранс».

Позивачі просили суд визнати протиправними дії ради щодо зміни цільового призначення земельної ділянки на вул. Героїв Дніпра, 38-А/1, у м. Переяслав-Хмельницький, а саме: з розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на розміщення, будівництво, експлуатацію та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій. Площа оскаржуваної ділянки – 1,1293 га.

Також визнати протиправним і скасувати рішення Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області від 17 грудня 2015 року, у якому йдеться про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду ТОВ «Енерго-промислова група Югенергопромтранс».

Київський ОАС позовну заяву залишив без розгляду у зв'язку з пропуском строку звернення до суду без поважних причин. Не погоджуючись із судовим рішенням, позивачі  подали апеляційну скаргу.

Колегія суддів Шостого ААС залишила апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу суду першої інстанції – без змін.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •