Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула адмінсправу щодо оскарження постанови Уряду про порядок здійснення нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю

Колегія суддів Шостого ААС у складі судді-доповідача Олени Пилипенко та суддів Олександра Беспалова, Анатолія Степанюка розглянула апеляційні скарги ТОВ «Бізнес Лігал Сервіс Груп» та фізичної особи-підприємця на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 грудня 2018 року в адміністративній справі №826/8917/17. Третіми особами виступили Державна регуляторна служба України, Державна служба України з питань праці.

У липні 2017 року позивачі звернулися з адміністративним позовом до Кабінету Міністрів України, у якому просили визнати незаконною та нечинною постанову від 29 квітня 2017 року №295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову. Не погоджуючись із судовим рішенням, позивачі звернулися з апеляційними скаргами.

14 травня 2019 року колегія суддів Шостого ААС задовольнила апеляційні скарги й оскаржувану постанову визнала нечинною.

Суд зробив висновок, що проект цієї постанови не міг бути розглянутий і схвалений Урядом за відсутності погодження Державної регуляторної служби. Служба прийняла рішення про відмову в його погодженні. Отже, що відповідач суттєво порушив порядок підготовки й ухвалення постанови № 295, наслідком чого є визнання оскаржуваної постанови нечинною.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС  

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •