Facebook Twitter Youtube

Німецько-українсько-казахський науковий семінар: знайомство з судовою системою України та Шостим ААС

У межах німецько-українсько-казахського наукового семінару «Реалізація правової держави через адміністративне судочинство: Німеччина, Україна, Казахстан» учасники відвідали Шостий апеляційний адміністративний суд.

Під час зустрічі учасники дізналися та порівняли судову систему України до і після реформи. Для студентів і викладачів Німеччини та Казахстану заступник голови суду Олена Кузьмишина детально розповіла, як реформа вплинула на роботу суддів, і проаналізувала перші результати змін.

заступник голови суду Олена Кузьмишина

На прикладі Шостого ААС суддя ознайомила з юрисдикцією адміністративних судів, територіальною підсудністю нашого суду і зазначила такі особливості: єдиний, спеціально визначений законом суд, якому довірено вирішувати виборчі спори, стороною у яких є Центральна виборча комісія; єдиний апеляційний суд, який переглядає в апеляційному порядку справи щодо оскарження нормативно-правових актів, дія яких поширюється на всю територію України; до Шостого ААС оскаржуються дії кандидатів на пост Президента України.

Окрім цього, обговорили обов'язки колегії суддів, секретаря судового засідання і функціонування автоматизованої системи документообігу суду.

Найбільше гостей вразило число розглянутих справ протягом періоду процесуальної діяльності Київського та Шостого апеляційних адміністративних судів на таку незначну кількість суддів: у 2013 році – понад 306 тисяч, у 2018 – понад 20 тисяч справ.

Наприкінці прес-секретар суду Ольга Шкіль розповіла учасникам семінару про проекти Шостого ААС: Школу судової журналістики, онлайн-видання «PROправо», співпрацю зі студентськими юридичними клініками – й про ініціативи: групи у Фейсбуці «Кодекс адміністративного судочинства України: обговорення змін» та «Електронне декларування», а також про англомовну сторінку у Твітері.  

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС

 

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •