Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула клопотання про скасування заходів забезпечення позову

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Людмили Бєлової, Наталії Літвіної, Євгена Чаку розглянула  клопотання  Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області про скасування заходів забезпечення позову у справі №810/1044/18. 

У березні 2018 року позивачі звернулися до суду першої інстанції з адміністративним позовом у якому просили:
- визнати протиправним та скасувати рішення 23 сесії 7 скликання Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області від 07.09.2017 №9;
- зобов'язати Крюківщинську сільську раду Києво-Святошинського району Київської області утриматись від вчинення дій, направлених на облаштування та відкриття кладовища на масиві «Оришки» в селі Крюківщина;
- зупинити дію рішення відповідача «Про затвердження містобудівної    документації «Проект внесення змін до генерального плану села Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області поєднаного з детальним планом території» від 07.09.2017 №9;
- заборонити відповідачу здійснювати розробку детальних планів села Крюківщина, проектування каналізації та кладовища в селі Крюківщина на час розгляду адміністративної справи та до винесення рішення по ній.
Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 05.04.2018 у задоволенні заяви позивачів про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову відмовлено.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 01.08.2018 ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 05.04.2018 – скасовано та прийнято нове рішення, яким заяву позивачів  про забезпечення позову задоволено.
В обґрунтування доводів клопотання про скасування заходів забезпечення позову відповідач зазначає, що наявність встановленої судом заборони щодо проектування каналізації в селі Крюківщина унеможливлює надання належної якості послуг з водовідведення населенню та ставить під загрозу екобезпеку села.
У лютому 2019 року до Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області про скасування заходів забезпечення позову, вжитих постановою Київського апеляційного адміністративного суду.
28 березня 2019 року колегія суддів Шостого ААС клопотання про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання утриматися від вчинення певних дій ухвалила повернути без розгляду.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •