Facebook Twitter Youtube

Для International Election Observation Mission про виборчий процес і суддівське навантаження

Дізнатися про статистику та надходження виборчих справ, обговорити навантаження на суд під час виборчого процесу і навчання суддів представники ENEMO International Election Observation Mission приїхали до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Відповідно до ст. ст. 20, 273 КАС України, спори, пов’язані з виборчим процесом, належать до компетенції адміністративних судів і підлягають розгляду Шостим апеляційним адміністративним судом як судом першої інстанції.

Протягом виборчого процесу чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року до Шостого ААС надійшла 71 виборча справа. Щодо кількості апеляційних скарг на рішення Шостого ААС як суду першої інстанції показник становить 45. Заступник голови суду Євген Мєзєнцев, обговорюючи роботу суддів Шостого ААС під час виборчого процесу, зазначив, що навантаження істотно не збільшилось і, порівнюючи з 2014 роком, особливо не змінилося. 

Шостий ААС у грудні 2018 року організував для суддів першої інстанції семінар з розгляду виборчих спорів та підготував роздаткові матеріали, що стали корисними для суддів протягом виборчого процесу 2019. Окрім цього, для судді проводять безліч тренінгів та випускають навчальні посібники.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •