Facebook Twitter Youtube

РСУ затвердила план роботи на 2019 рік

Заслухавши та обговоривши інформацію заступника голови Ради суддів України Вадима Бутенка щодо Плану роботи Ради суддів України на 2019 рік, Рада суддів України прийняла рішення про його затвердження.

«Символічно, що перше рішення, яке ми приймаємо, стосується роботи Ради і визначає наші цілі та завдання. Цим рішенням ми затверджуємо наші разові та загальні цілі, формуємо графік роботи та встановлюємо терміни виконання завдань як для голів Комітетів, так і для членів РСУ», – сказав голова Ради Олег Ткачук.

Він також зазначив, що робота Ради буде зосереджена на ключових питаннях, а це: розробка стандартів організації роботи суду; Кодексу суддівської етики та правил поведінки працівників суду; спільних етичних стандартів з прокурорами та адвокатами; порядку призначення голів судів, за наявності конфлікту та кризових ситуацій в цих судах; Положення про правовий захист суддів; затвердження та впровадження Порядку надання правового захисту суддям Радою суддів України, а також підготовка проекту змін до Закону України "Про судоустрій та статус суддів" щодо зміни механізму обрання суддів на адміністративні посади.

Голова Ради наголосив, що це неповний перелік питань, які потрібно врегулювати для забезпечення більш ефективної роботи судів і суддів, а також для розуміння громадськістю цілей і завдань, що стоять перед судовою владою України.

Джерело – Рада суддів України

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •