Facebook Twitter Youtube

Представники Шостого ААС взяли участь у засіданні робочої групи із забезпечення доступності суду

На днях в приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного суду відбулося чергове засідання робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті Києві.

У заході взяли участь представники Вищої ради правосуддя, Державної судової адміністрації , Київського апеляційного суду, Касаційного господарського суду у складі Верховного суду, Західного апеляційного господарського суду, Північного апеляційного господарського суду, Шевченківського районного суду міста Києва, Національної асамблеї осіб з інвалідністю України, Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Громадської організації  «Інститут судового менеджменту», Територіального управління Державної судової адміністрації в місті Києві,  Державного підприємства «Інформаційні судові системи», Української організації товариства глухих (УТОГ), Української організації товариства сліпих (УТОС) та запрошений на захід - представник Міністерства юстиції України.

Шостий ААС представляла Оксана Чайківська, головний спеціаліст відділу прийому та надання інформаційних послуг (інформаційний центр).

На засіданні презентували нові державні будівельні норми щодо доступності – ДНБ В 2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України №327 від 30 листопада 2018 року, які є важливим інструментом на шляху до досягнення безпечного та зручного простору. Обговорили низку питань щодо нових інформаційно-платіжних терміналів доступних для користувачів – осіб з інвалідністю, та якими є перспективи їх встановлення в приміщеннях судів.

Також, робочою групою були підведені підсумки роботи за 2018 рік та обговорені плани подальшої роботи на новий 2019 рік. 

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС  

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •