Facebook Twitter Youtube

Форум інклюзивності від «Доступно.UA». Критерії дружності закладів до людей з інвалідністю

2 грудня у Національному музеї Тараса Шевченка відбувся Форум інклюзивності, який організувала неприбуткова організація «Доступно.UA».

Протягом заходу обговорювалися теми архітектурної доступності, критерії універсального дизайну для публічних просторів, історії соціальних проектів та ініціатив: «Київ дружній до батьків і малюків – Kyiv Baby/Parent Friendly Places», «Госпітальєри», «Тепле Місто», «Стала мобільність». Під час інтерактиву «Побудуй своє зручне місце» учасники форуму у робочих групах розробляли плани універсального дизайну міського парку, дитячого майданчику та інших публічних просторів.   

У рамках форуму відбувалося нагородження «[Відкриті двері]» у номінаціях: «Ресторація», «Публічний простір», «Ініціатива». Це нагорода за доступність та зручність локації для людей з числа маломобільних груп населення. «Наша мета — відзначити найкращі практики доступності в Україні. Через нагороду ми хочемо розповісти про тих, хто зробив свій простір доступним та зручним для всіх. І показати, що приклад учасників та переможців варто поширювати у їхніх сферах. Бо доступність — це не якийсь плюс у карму, а світовий тренд та конкурентна перевага у їхній сфері», — Дмитро Щербатюк, співзасновник «Доступно.UA».

У номінації «Публічний простір» Шостий апеляційний адміністративний суд був відзначений першим місцем. Ми хочемо подякувати всім, хто допомагав та підтримував у створенні універсального дизайну. 

За посиланням можна завантажити критерії дружності закладів дозвілля та харчування до людей з інвалідністю та відвідувачів з дітьми. Критерії розроблено в рамках Спільної Програми ПРООН, ВООЗ ТА МОП «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» за підтримки Партнерства ООН з реалізації прав людей з інвалідністю.

Прес-служба Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •