Facebook Twitter Youtube

Члени РСУ розроблять проект закону про дитячу юстицію

Члени Ради суддів України взяли участь у засіданні робочої групи з питань розробки проекту закону про юстицію для дітей.

Засідання відбулося під головуванням першого заступника Міністра юстиції, голови Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Олени Сукманової.

Проект Закону України «Про юстицію щодо дітей» було розроблено, залученими за підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, експертами, на підставі розробленої Міністерством юстиції України та, затвердженої рамках діяльності робочої групи з питань розробки проекту закону про юстицію для дітей, концепції проекту Закону.

Під час обговорення законопроекту відзначалося, що він не повинен бути відірваним від реального життя, а всі його норми повинні бути прописані так, щоб чітко працювали на практиці.

«Наш закон не повинен бути відірваним від реального життя, бо все, що не працює на практиці, так і залишиться мертвою нормою закону. Він повинен дати чітку дорожню карту того, як рухатися різним державним органам у профілактиці правопорушень у дитячому середовищі та забезпечити найкращі умови для ресоціалізації тих, хто вже вчинив злочинні діяння», - сказала Олена Сукманова.

Члени робочої групи вважають, що при розробці закону дуже важливо звернути ключову увагу на профілактику правопорушень у дитячому середовищі, тобто вирішити питання проведення комплексу заходів не лише з дітьми, які вже вчинили правопорушення, а й удосконалити загальну систему виховання дітей, що має об’єднувати навчально-виховний процес у закладах освіти та організацію змістовного дозвілля дітей, соціальну роботу з сім’ями.

Джерело – Рада суддів України

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •