Facebook Twitter Youtube

Справа № 320/6540/21 судова повістка про виклик у судове засідання на 16 серпня 2022 року

15 липня 2022 року

Справа № 320/6540/21

  

ПОВІСТКА-ПОВІДОМЛЕННЯ*

 Відповідач (Боржник) :

Депутат Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області

Коваленко Марина Вікторівна

Відповідач (Боржник) :

Депутат Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області

Фещун Олександр Валерійович

Орган або особа, яка подала апеляційну скаргу :

Великодимерська селищна рада Броварського району Київської області

Позивач (Заявник) :

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю " Войтовське "

  3-я особа :

Товариство з обмеженою відповідальністю "ІВЕРІЯ АГРО"

  3-я особа :

Товариство з обмеженою відповідальністю

"Сільськогосподарське підприємство "Трейдагропостач-2015"  

   

Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє Вас про розгляд апеляційної скарги Великодимерської селищної ради Броварського району  Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 05 жовтня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Войтовське" до Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області, депутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Фещун Олександра Валерійовича, депатутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Коваленко Марини Вікторівни, треті особи: товариство з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "Трейдагропостач-2015", товариство з обмеженою відповідальністю "ІВЕРІЯ АГРО" про визнання протиправними дій та скасування рішення, який відбудеться о 12:20 "16" серпня 2022 р.  за адресою: вул. Московська, 8, корп. 30, м. Київ, 01010 (головуючий суддя - Епель Оксана Володимирівна, зал судового засідання № 2).

У відповідності до ч. 2 ст. 313 КАС України неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

 

Додатки: Ухвала про призначення справи до судового розгляду

 

Секретар судового засідання   ________________    Кобзар Дарія Василівна

 

_______________________________________________________________________________

* відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 125 КАСУ, особа, яка одержала повістку у зв’язку з відсутністю адресата, зобов’язана негайно повідомити про неї адресата

 

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду

   "15" липня 2022 р.                                                                Справа № 320/6540/21

          Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Епель О.В. та суддів: Аліменка В.О., Губської Л.В., вирішуючи питання про призначення до розгляду апеляційної скарги Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 05 жовтня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Войтовське" до Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області, депутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Фещун Олександра Валерійовича, депатутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Коваленко Марини Вікторівни, треті особи: товариство з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "Трейдагропостач-2015", товариство з обмеженою відповідальністю "ІВЕРІЯ АГРО" про визнання протиправними дій та скасування рішення,                                      

ВСТАНОВИЛА:

З  доповіді  судді-доповідача  вбачається, що виконано всі необхідні дії, пов’язані з  підготовкою справи до апеляційного розгляду, передбачені ст. 306 КАС України та є   підстави, передбачені ст.ст. 306, 310 КАС України, для призначення справи до апеляційного розгляду.

На  підставі  викладеного, керуючись ст.ст. 306, 307, 310 КАС України, колегія суддів,

УХВАЛИЛА:

Призначити справу за адміністративним позовом  Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю " Войтовське "  до  Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області, депутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Фещун Олександра Валерійовича, депатутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Коваленко Марини Вікторівни, треті особи:   товариство з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "Трейдагропостач-2015", товариство з обмеженою відповідальністю "ІВЕРІЯ АГРО"   про визнання протиправними дій та скасування рішення  до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на    "16" серпня 2022 р.    о     12:20    годин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.     

Суддя-доповідач                                                                      О.В. Епель

Судді:                                                                                             В.О. Аліменко

                                                                                                         Л.В. Губська          

 

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

  04 січня 2022 року                                                                  Справа № 320/6540/21

          Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Епель О.В. та суддів: Аліменка В.О., Губської Л.В., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 КАС України апеляційну скаргу Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 05 жовтня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Сільськогосподарське товариства з обмеженою відповідальністю "Войтовське" до Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області, депутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Фещун Олександра Валерійовича, депутата Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Коваленко Марини Вікторівни, треті особи: ТОВ "СП "Трейдагропостач-2015" та ТОВ "ІВЕРІЯ АГРО" про визнання протиправними дій та скасування рішення,

 ВСТАНОВИЛА:

 Апеляційна скарга подана у строк, встановлений ст. 295 КАС України, за своєю формою та змістом відповідає вимогам, що визначені ст. 296 КАС України.

Зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження, залишення  апеляційної скарги без руху або її  повернення не встановлено.

З огляду на викладене колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для відкриття апеляційного   провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому ст. 306 КАС України, що зумовлює необхідність витребувати матеріали справи № 320/6540/21 із Київського окружного адміністративного суду.

Разом з тим, апеляційний суд зазначає, що частиною першою статті 309 КАС України визначено, що апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції має бути розглянута протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Водночас, частиною другою статті 309 КАС України регламентовано повноваження суду продовжити строк розгляду справи, але не більш як на п’ятнадцять днів.

При цьому, пунктом 1 статті 6 ратифікованої Законом України № 475/97-ВР від 17.07.1997 Конвенції про захист прав людини та основних свобод закріплено право вирішення спірного питання упродовж розумного строку.

У п. 26 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до уваги Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень зазначено, що ухвалення рішення в розумні строки відповідно до статті 6 Конвенції також можна вважати важливим елементом його якості. Проте можливе виникнення суперечностей між швидкістю проведення процесу та іншими чинниками, пов’язаними з якістю, такими як право на справедливий розгляд справи, яке також гарантується статтею 6 Конвенції. Оскільки важливо забезпечувати соціальну гармонію та юридичну визначеність, то попри очевидну необхідність враховувати часовий елемент слід також зважати й на інші чинники.

Враховуючи вищевикладене, судова колегія вважає за необхідне для отримання матеріалів цієї справи із суду першої інстанції, в якому вони зберігаються, продовжити строк судового розгляду на розумний термін.

На  підставі  викладеного, керуючись ст.ст. 295, 296, 306 КАС України, колегія суддів,

УХВАЛИЛА:

 Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Великодимерська селищна рада Броварського району Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 05 жовтня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Сільськогосподарське товариства з обмеженою відповідальністю "Войтовське" до Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області Товариство з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарське підприємство "Трейдагропостач-2015" про визнання протиправними дій та скасування рішення.

Встановити строк  до 25 січня 2022 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз’яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Витребувати із Київського окружного адміністративного суду матеріали адміністративної справи № 320/6540/21.

Продовжити строк судового розгляду на розумний термін, необхідний для отримання матеріалів справи № 320/6540/21 із суду, в якому вони зберігаються.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач                                                                      О.В. Епель

Судді:                                                                                             В.О. Аліменко

                                                                                                          Л.В. Губська

                                                                             

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •