Facebook Twitter Youtube

Справа № 580/9083/21 ухвала про призначення справи до апеляційного розгляду

УХВАЛА

 25 липня 2022 року                                                                                              м. Київ

  Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Оксененка О.М. та суддів Лічевецького І.О., Чаку Є.В., перевіривши на відповідність вимогам статтей 295, 296 Кодексу адміністративного судочинства України (далі- КАС України) апеляційну скаргу Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 03 березня 2022 року у справі за адміністративним позовом Русенюка Анатолія Вікторовича до Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання нарахувати та виплатити індексацію грошового забезпечення, -

 ВСТАНОВИЛА:

 Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 03 березня 2022 року позов задоволено повністю.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням Черкаський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції та ухвалити нове судове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити в повному обсязі.

Відповідно до частини 1 статті 295 КАС України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

З матеріалів справи вбачається, що апеляційну скаргу направлено до суду 23 червня 2022 року засобами поштового зв'язку, проте, оскільки оскаржуване рішення було отримано скаржником лише 14 червня 2022 року листом від позивача, то в силу положень статті 295 КАС України, апелянт має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження в межах тридцятиденного строку. На підтвердження факту отримання скаржником рішення суду першої інстанції надано копію конверту, в якому було отримано дане рішення та витяг з сайту Укрпошти з відстеженням поштового відправлення, а також копію супровідного листа від 06 травня 2022 року з штампом реєстрації вхідної кореспонденції, з якого вбачається, що рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 03 березня 2022 року було зареєстровано в Черкаському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки 15 червня 2022 року.

Згідно із частиною 1 статті 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причинити пропуску поважними, крім випадків, коли Кодексом встановлено неможливість такого оскарження.

Зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження або її повернення не встановлено.

З огляду на викладене колегія суддів вважає, що наявні підстави для відкриття апеляційного провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому статтею 306 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись статтями 295, 296, 306 КАС України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

 Клопотання Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 03 березня 2022 року задовольнити, поновити строк на апеляційне оскарження.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 03 березня 2022 року у справі за адміністративним позовом Русенюка Анатолія Вікторовича до Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання нарахувати та виплатити індексацію грошового забезпечення.

Встановити строк до 05 серпня 2022 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

  

Суддя-доповідач:                                                                              О.М. Оксененко

 Судді:                                                                                                     І.О. Лічевецький

                                                                                                                   Є.В. Чаку

 

 

УХВАЛА

  "25" липня 2022 р.                                                                                           м. Київ          

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Оксененка О.М. та суддів Лічевецького І.О., Чаку Є.В., вирішуючи питання про призначення до розгляду апеляційної скарги  Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 03 березня 2022 року у справі за адміністративним позовом Русенюка Анатолія Вікторовича до Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання нарахувати та виплатити індексацію грошового забезпечення,–

 ВСТАНОВИЛА:

З доповіді судді-доповідача вбачається, що виконано всі необхідні дії, пов’язані з підготовкою справи до апеляційного розгляду, передбачені статтею 306 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) та є підстави, передбачені пунктом 3 частиною 1 статті 311 КАС України для призначення справи до апеляційного розгляду в порядку письмового провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 306, 307, 311 КАС України, колегія суддів, –

УХВАЛИЛА:

Призначити справу за адміністративним позовом Русенюка Анатолія Вікторовича до Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання нарахувати та виплатити індексацію грошового забезпечення до апеляційного розгляду в порядку письмового провадження з "09" серпня 2022 р.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.     

    

Суддя-доповідач:                                                                      О.М. Оксененко

 Судді:                                                                                             І.О. Лічевецький

                                                                                                           Є.В. Чаку

 

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •