Facebook Twitter Youtube

Справа № 826/20212/13-а судова повістка про виклик у судове засідання на 20 липня 2022 року

13 липня 2022 року

Справа № 826/20212/13-а

  

ПОВІСТКА-ПОВІДОМЛЕННЯ*

                                                                

Орган або особа, яка подала апеляційну скаргу :

Школяренко Володимир Петрович

Баєк Валентина Василівна

Калантаєв Федір Пантелійович

Жмурко Любов Федорівна

Голозубов Валерій Миколайович

Романенко Катерина Дмитрівна

Корнієнко Валентина Яківна

Хаустов Вячеслав Якович

Демченко Надія Іванівна

Лілік Максим Андрійович

Григоренко Олена Геннадіївна

Уханьова Тетяна Василівна

Мурзенко Галина Василівна

Павловський Олег Геннадійович

Павловський Геннадій Андрійович

Петрушкіна Марія Михайлівна

Куртова Валентина Георгіївна

Моргун Людмила Анатоліївна

Ільченко Любов Сергіївна

Горбачова Людмила Євгенівна

Лисенко Анатолій Олександрович

 Макаров Дмитро Олегович

Кузьменко Олег Євгенович

  

 Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє Вас про розгляд за апеляційними скаргами Школяренка Володимира Петровича, Воронюка Віктора Володимировича, Єрмоловича Олександра Васильовича, Федорової Олени Анатоліївни, Жукова Леоніда Федоровича, Кушнір Людмили Василівни, Тихомирова Віктора Олександровича на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 березня 2014 року у справі за адміністративним позовом Школяренка Володимира Петровича, Воронюка Віктора Володимировича, Єрмоловича Олександра Васильовича, Федорової Олени Анатоліївни, Жукова Леоніда Федоровича, Кушнір Людмили Василівни, Тихомирова Віктора Олександровича до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію публічного акціонерного товариства Банк "Таврика" Соловйової Наталії Анатоліївни про визнання неправомірною бездіяльність, зобов'язання вчинити дії, який відбудеться о 14:20 "20" липня 2022 р.  за адресою: вул. Московська, 8, корп. 30, м. Київ, 01010 (головуючий суддя - Кузьмишина Олена Миколаївна, зал судового засідання № 1).

У відповідності до ч. 2 ст. 313 КАС України неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

 

Додатки: копія ухвали  від 13.07.2022 року, інформація про права

 

Секретар судового засідання   ________________    Кузьмич Мальвіна Борисівна

 

_______________________________________________________________________________

* відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 125 КАСУ, особа, яка одержала повістку у зв’язку з відсутністю адресата, зобов’язана негайно повідомити про неї адресата

УХВАЛА

 

13 липня 2022 року                                                                                            м. Київ

  Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Кузьмишиної О.М., суддів Пилипенко О.Є., Шелест С.Б., розглянувши в письмовому провадженні заяви про залучення до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, а також заяви про приєднання до апеляційної скарги у справі за апеляційною скаргою Школяренка Володимира Петровича, Воронюка Віктора Володимировича, Єрмоловича Олександра Васильовича, Федорової Олени Анатоліївни, Жукова Леоніда Федоровича, Кушнір Людмили Василівни, Тихомирова Віктора Олександровича на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 березня 2014 року у справі за адміністративним позовом Школяренка Володимира Петровича, Воронюка Віктора Володимировича, Єрмоловича Олександра Васильовича, Федорової Олени Анатоліївни, Жукова Леоніда Федоровича, Кушнір Людмили Василівни, Тихомирова Віктора Олександровича до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Банк «Таврика» Соловйової Наталії Анатоліївни про визнання протиправною бездіяльності, зобов’язання вчинити дії,

 ВСТАНОВИЛА:

 В провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває апеляційна скарга  Школяренка Володимира Петровича, Воронюка Віктора Володимировича, Єрмоловича Олександра Васильовича, Федорової Олени Анатоліївни, Жукова Леоніда Федоровича, Кушнір Людмили Василівни, Тихомирова Віктора Олександровича на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 березня 2014 року у справі за адміністративним позовом Школяренка Володимира Петровича, Воронюка Віктора Володимировича, Єрмоловича Олександра Васильовича, Федорової Олени Анатоліївни, Жукова Леоніда Федоровича, Кушнір Людмили Василівни, Тихомирова Віктора Олександровича до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Банк «Таврика» Соловйової Наталії Анатоліївни про визнання протиправною бездіяльності, зобов’язання вчинити дії.   

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 07 липня 2022 року поновлено провадження у даній справі.

Під час підготовки справи до апеляційного розгляду та вивчення матеріалів справи, у колегії суддів виникла необхідність розгляду питання щодо залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, та які звернулися до початку судового засідання до суду апеляційної інстанції із відповідними заявами.

Зокрема, із заявами про вступ у справу в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, до суду апеляційної інстанції звернулися:

  1. Баєк Валентина Василівна
  2. Калантаєв Федір Пантелійович
  3. Жмурко Любов Федорівна
  4. Голозубов Валерій Миколайович
  5. Романенко Катерина Дмитрівна
  6. Корнієнко Валентина Яківна
  7. Хаустов Вячеслав Якович
  8. Демченко Надія Іванівна
  9. Лілік Максим Андрійович
  10. Григоренко Олена Геннадіївна
  11. Уханьова Тетяна Василівна
  12. Мурзенко Галина Василівна
  13. Павловський Олег Геннадійович
  14. Павловський Геннадій Андрійович
  15. Петрушкіна Марія Михайлівна
  16. Куртова Валентина Георгіївна
  17. Моргун Людмила Анатоліївна
  18. Ільченко Любов Сергіївна
  19. Горбачова Людмила Євгенівна
  20. Лисенко Анатолій Олександрович
  21. Макаров Дмитро Олегович
  22. Кузьменко Олег Євгенович

Заяви зазначених осіб обґрунтовані тим, що предмет розгляду у цій справі безпосередньо зачіпає їх особисті соціально-економічні права, свободи і законні інтереси, як вкладників Банку Таврика.

Розглянувши заяви по суті, колегія суддів вважає, що результати розгляду даної справи можуть вплинути на права та обов’язки зазначених вище осіб, які не брали участі під час розгляду справи в суді першої інстанції.

Відповідно до частини другої  статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України  треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 306 КАС України суддя-доповідач в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовує склад учасників судового процесу. У разі встановлення, що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

З урахуванням наведеного, судова колегія вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору зазначених вище осіб (22 особи), оскільки обставини, встановлені під час розгляду цієї справи, можуть вплинути на їхні права, інтереси та обов`язки.

Одночасно, суд відмовляє у задоволенні заяв: Смовж Ніни Єрмолаївни, Агужен Геннадія Андрійовича, Агужен Алли Яківни, Ющенка Сергія Олександровича про приєднання до апеляційної скарги, оскільки відповідно до частини першої статті 192 КАС України в редакції, чинній на час звернення зазначених осіб із заявами (остання заява станом на 24.03.2015) передбачала, що особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки, у будь-який час до закінчення апеляційного розгляду мають право приєднатися до апеляційної скарги, підтримавши її вимоги.  

Як вбачається з оскаржуваної постанови суду першої інстанції від 11 березня 2014 року у задоволенні позовних вимог позивачів відмовлено повністю. Отже, суд не вирішував питання щодо прав, свобод, інтересів чи обов’язків осіб, які звернулися із заявами про приєднання до апеляційної скарги.

Разом з тим, судова колегія зазначає, що чинна редакція КАС України не позбавляє вказаних осіб права звернення із заявами про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, або з іншими заявами, клопотаннями.

Керуючись статтями  49,243,306,309,310,321,325,328 Кодексу адміністративного судочинства України,  Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів

УХВАЛИВ:

  1. Задовольнити заяви та залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Баєк Валентину Василівну, Калантаєва Федора Пантелійовича, Жмурко Любов Федорівну, Голозубова Валерія Миколайовича, Романенко Катерину Дмитрівну, Корнієнко Валентину Яківну, Хаустовв Вячеслава Яковича, Демченко Надію Іванівну, Ліліка Максима Андрійовича, Григоренко Олену Геннадіївну, Уханьову Тетяну Василівну, Мурзенко Галину Василівну, Павловського Олега Геннадійовича, Павловського Геннадія Андрійовича, Петрушкіну Марію Михайлівну, Куртову Валентину Георгіївну, Моргун Людмилу Анатоліївну, Ільченко Любов Сергіївну, Горбачову Людмилу Євгенівну, Лисенко Анатолія Олександровича, Макарова Дмитра Олеговича, Кузьменка Олега Євгеновича.
  2. Запропонувати  третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ознайомитися з матеріалами справи №826/20212/13-а в приміщенні Шостого апеляційного адміністративного суду (01029, м. Київ, вул. Московська, 8, корп.30) та надати суду у строк до 19 липня 2022 року пояснення щодо апеляційної скарги.
  3. Відмовити у задоволенні заяв про приєднання до апеляційної скарги Смовж Ніни Єрмолаївни, Агужен Геннадія Андрійовича, Агужен Алли Яківни, Ющенка Сергія Олександровича.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

 Суддя-доповідач                                                                                                                                                    О.М    Кузьмишина

 Судді                                                                                                                                                                            О.Є. Пилипенко         

                                                                                                                                                                                         С.Б. Шелест  

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •