Facebook Twitter Youtube

Справа № 826/15933/16 ухвала про відкриття апеляційного провадження

21 червня 2022 року                                                                        

№ 02.3-08/826/15933/16/35053/2022

 

Сіромашенко Наталія Володимирівна

 

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в м.Києві

бул. Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133

 

Державна судова адміністрація України

вул. Липська, 18/5, м. Київ, 01601

 

Шевченківський районний суд міста Києва

вул. Дегтярівська, 31-А, м. Київ, 03057

                                                             

Шостий апеляційний адміністративний суд направляє завірені копії ухвал суду про відкриття апеляційного провадження від 20.06.22 у справі № 826/15933/16.

Додатки: - копії ухвали про відкриття апеляційного провадження - 2 шт.;

- копії ухвали про призначення справи до апеляційного розгляду в порядку письмового провадження - 2 шт;

- копія апеляційної скарги (крім особи, яка подала апеляційну скаргу).                       

     

Суддя                                                                            Оксененко Олег Миколайович

Виконавець: Борисовська Лілія Михайлівна

254-21-99

 

УХВАЛА

 20 червня 2022 року                                                                      м. Київ

          

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Оксененка О.М. та суддів Лічевецького І.О., Мельничука В.П., перевіривши на відповідність вимогам статтей 295, 296 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційну скаргу Територіального управління Державної судової адміністрації України в м.Києві на додаткове  додаткове рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 грудня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Сіромашенко Наталії Володимирівни до Територіального управління Державної судової адміністрації України в м.Києві, треті особи: Шевченківський районний суд міста Києва, Державна судова адміністрація України про поновлення на роботі, -

ВСТАНОВИЛА:

Апеляційна скарга подана у строк, встановлений статтею 295 Кодексу адмістративного судочинства України, за своєю формою та змістом відповідає вимогам, що визначені статтею 296 Кодексу адмістративного судочинства України.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження, залишення апеляційної скарги без руху або її повернення не встановлено.

З огляду на викладене колегія суддів вважає, що наявні підстави для відкриття апеляційного провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому статтею 306 Кодексу адмістративного судочинства України.

На  підставі викладеного, керуючись статтями 295, 296, 306 Кодексу адмістративного судочинства України, колегія суддів, -

 УХВАЛИЛА:

 Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Територіального управління Державної судової адміністрації України в м.Києві на  додаткове рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 грудня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Сіромашенко Наталії Володимирівни до Територіального управління Державної судової адміністрації України в м.Києві, треті особи: Шевченківський районний суд міста Києва, Державна судова адміністрація України про поновлення на роботі.

Встановити строк до 08 липня 2022 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз’яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.


Суддя-доповідач:                                                                      О.М. Оксененко

 Судді:                                                                                             І.О. Лічевецький

                                                                                                          В.П. Мельничук

УХВАЛА

 "20" червня 2022 р.                                                                                           м. Київ

 

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Оксененка О.М. та суддів Лічевецького І.О., Мельничука В.П., вирішуючи питання про призначення до розгляду апеляційної скарги Територіального управління Державної судової адміністрації України у місті Києві на додаткове рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 грудня 2021 року в справі за адміністративним позовом Сіромашенко Наталії Володимирівни до Територіального управління Державної судової адміністрації України у місті Києві, треті особи: Шевченківський районний суд міста Києва,  Державна судова адміністрація України про поновлення на роботі, -

ВСТАНОВИЛА:

Додатковим рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 грудня 2021 року стягнуто на користь Сіромашенко Н.В. понесені нею судові витрати на судово-економічну експертизу.

Не погоджуючись з прийнятим судовим рішенням, відповідачем подано апеляційну скаргу, в якій Територіальне управління Державної судової адміністрації України у місті Києві клопоче про її розгляд за участю його представника.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 311 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд апеляційної інстанції може розглянути справу без повідомлення учасників справи (в порядку письмового провадження) за наявними у справі матеріалами, якщо справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів, у разі подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, які ухвалені в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін (у порядку письмового провадження).

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуване рішення ухвалено за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи, тому підстави для розгляду справи за участю скаржника відсутні.

Відповідно до частини третьої статті 296 КАС України, апеляційна скарга може містити клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Перевіривши матеріали адміністративної справи та подану апеляційну скаргу, колегія суддів вважає за необхідне апеляційний розгляд даної справи призначити в порядку письмового провадження.

З огляду на викладене колегія суддів вважає, що наявні підстави для відкриття апеляційного провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому статтею 306 КАС України.

На підставі вище викладеного, керуючись статтями 296, 306, 311 КАС України, колегія суддів, –

УХВАЛИЛА:

В задоволенні клопотання Територіального управління Державної судової адміністрації України у місті Києві про розгляд апеляційної скарги за участі його представника - відмовити.

Призначити справу за адміністративним позовом Сіромашенко Наталії Володимирівни до Територіального управління Державної судової адміністрації України у місті Києві, треті особи: Шевченківський районний суд міста Києва,  Державна судова адміністрація України про поновлення на роботі до апеляційного розгляду в порядку письмового провадження з "12" липня 2022 р.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

  

Суддя-доповідач:                                                                              О.М. Оксененко

 Судді:                                                                                                     І.О. Лічевецький

                                                                                                                    В.П. Мельничук

 

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •