Facebook Twitter Youtube

Відкладення судового розгляду адміністративної справи № 640/32745/20

Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє про відкладення судового розгляду адміністративної справи № 640/32745/20 за позовом Камбулова Дмитра Геннадійовича до Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про визнання протиправними дій, зобов'язання вчинити дії, на 16.11.2021 в порядку письмового провадження для належного повідомлення Камбулова Дмитра Геннадійовича та надіслання йому копії апеляційної скарги Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на рішення суду першої інстанції у цій справі.

 

УХВАЛА

21 вересня 2021 року

Справа № 640/32745/20

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Епель О.В.,

суддів: Грибан І.О., Губської Л.В.,


розглянувши в порядку письмового провадження в залі суду в м. Києві питання про відкладення судового розгляду справи за позовом Камбулова Дмитра Геннадійовича до Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про визнання протиправними дій, зобов'язання вчинити дії,

 

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за позовом Камбулова Дмитра Геннадійовича до Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про визнання протиправними дій, зобов'язання вчинити дії.


Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 20.07.2021 відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду з 21.09.2021 у порядку письмового провадження.


Станом на 21.09.2021 у суду відсутні відомості щодо отримання стороною Позивача (самим Позивачем та/або його представником) копій зазначених ухвал та апеляційної скарги Відповідача, за якої відкрито відповідне апеляційне провадження.


Разом з тим, системний аналіз статей 44, 47, 305 КАС України надає підстави стверджувати, що Позивач повинен бути повідомлений про відкриття провадження у справі, обізнаний з апеляційною скаргою та мати реальні можливість подати на неї відзив.


Водночас, частиною другою статті 309 КАС України передбачено можливість продовження апеляційним судом строку розгляду справи.


Пунктом 1 статті 6 ратифікованої Законом України № 475/97-ВР від 17.07.1997 року Конвенції про захист прав людини та основних свобод закріплено право вирішення спірного питання упродовж розумного строку.


Згідно з п. 26 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до уваги Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень ухвалення рішення в розумні строки відповідно до статті 6 Конвенції також можна вважати важливим елементом його якості. Проте можливе виникнення суперечностей між швидкістю проведення процесу та іншими чинниками, пов`язаними з якістю, такими як право на справедливий розгляд справи, яке також гарантується статтею 6 Конвенції. Оскільки важливо забезпечувати соціальну гармонію та юридичну визначеність, то попри очевидну необхідність враховувати часовий елемент слід також зважати й на інші чинники. КРЄС вважає за доречне згадати свій Висновок № 6 (2004), у якому підкреслюється, що “якість” правосуддя не можна ототожнювати з простою “продуктивністю”. Якісний підхід повинен також брати до уваги здатність судової системи відповідати вимогам, які до неї висуваються, з урахуванням загальних цілей системи, серед яких швидкість процесу є лише одним з елементів.


Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за необхідне відкласти судовий розгляд цієї справи з метою повторного направлення стороні Позивача копій ухвал про відкриття апеляційного провадження в цій справі та про призначення її до судового розгляду і копії апеляційної скарги Відповідача, а також для розміщення відповідного оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України в порядку ст. 130 КАС України..


Керуючись ст.ст. 44, 47, 130, 242-244, 250, 305, 309, 321, 325, 328 КАС України, суд,


УХВАЛИВ:

Відкласти судовий розгляд на 16.11.2021 в порядку письмового провадження для належного повідомлення Камбулова Дмитра Геннадійовича та надіслання йому копії апеляційної скарги Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на рішення суду першої інстанції у цій справі.


Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.


Головуючий суддя О.В. Епель

Судді: І.О. Грибан

Л.В. Губська

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •