Результати розгляду адміністративної справи щодо оскарження розпоряджень міського голови м. Сміли

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Людмили Бєлової та суддів Володимира Аліменка, Наталії Безименної розглянула апеляційну скаргу виконавчого комітету Смілянської міської ради Черкаської області на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 26 лютого 2020 року в адміністративній справі №580/3214/19.

Фізична особа звернулася до суду з оскарженням декількох розпоряджень міського голови м. Сміли Олексія Цибка.

Зокрема, у першому з них ідеться про скасування розпорядження міського голови про звільнення начальника відділу діловодства, контролю та звернень громадян виконавчого комітету Смілянської міської ради; у другому й третьому – про скасування розпоряджень міського голови, якими скасовано розпорядження про переведення позивачки з посади радника міського голови на посаду начальника відділу діловодства контролю та звернень громадян виконавчого комітету Смілянської міської ради із 12 вересня 2019 року й відповідно про звільнення позивачки з посади радника.

Заразом позивачка просить суд поновити її на посаді начальника відділу з 12 вересня 2019 року та стягнути середній заробіток за весь час вимушеного прогулу.

[фото судового засідання 8 липня 2020 року]

Суд першої інстанції задовольнив позов частково, залишивши без задоволення лише прохання визнати протиправним і скасувати перше із зазначених вище розпоряджень.

Не погоджуючись із цим рішенням, виконавчий комітет Смілянської міської ради Черкаської області подав апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Колегія суддів Шостого ААС залишила апеляційну скаргу комітету без задоволення, а рішення суду першої інстації – без змін.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС