Правові позиції Верховного Суду. Оновлення: справи зі спорів у сферах праці, зайнятості; з приводу забезпечення громадського порядку та функціонування органів прокуратури

Правові позиції Верховного Суду – це інформаційний розділ, у якому ми публікуємо короткий зміст правової позиції або висновок Верховного Суду та посилання на відповідне рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Останні оновлення в категоріях адміністративних справ:

- справи зі спорів у сферах праці, зайнятості населення, соціального захисту громадян, соціального захисту та зайнятості людей з інвалідністю, соціальних послуг > справи зі спорів щодо праці, зайнятості населення (крім зайнятості людей з інвалідністю); реалізації публічної житлової політики

Адвокат з діючим свідоцтвом НЕ може вважатися безробітним – постанова Верховного Суду від 07.04.2020 р. у справі №287/21/15-а.

- справи зі спорів з приводу забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України > справи зі спорів у сфері дорожнього руху; транспорту та перевезення пасажирів
При винесенні покарання за порушення ПДР судді не можуть покладатися на свідчення інспектора поліції, який виніс постанову про штраф – постанова Верховного Суду від 29.04.2020 р. у справі № 161/5372/17.

- справи з приводу забезпечення функціонування органів прокуратури, адвокатури, нотаріату та юстиції 

Несплата адвокатом щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування є дисциплінарним проступком, що полягає у невиконанні рішення органу адвокатського самоврядування, та є підставою для притягнення такого адвоката до відповідальності – постанова Верховного Суду від 13.04.2020 р. у справі № 2540/3034/18.

Правова позиція Верховного Суду щодо порядку проведення позапланової невиїзної перевірки арбітражного керуючого – постанова Верховного Суду від 16.04.2020 р. у справі № 820/3114/17.