Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула апеляційні скарги у справі щодо забудови по вул. Амосова у місті Києві

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Любові Костюк і суддів Володимира Мельничука, Олени Пилипенко розглянула апеляційні скарги Державної архітектурно-будівельної інспекції України і фізичної особи на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 травня 2019 року у справі №640/8291/19.

До суду надійшов позов ТОВ «Дайтона Груп» до ДАБІ України, у якому позивач просить скасувати акти індивідуальної дії, складені за результатами позапланової перевірки. Ця перевірка проводилася на об’єкті «Будівництво житлово-офісно-торговельного комплексу з готелем та паркінгом по вул. Миколи Амосова у Солом`янському районі м. Києва».

У рамках справи Окружний адміністративний суд міста Києва постановив ухвалу про забезпечення позову, якою задовольнив заяву ТОВ «Дайтона Груп». Суд вирішив зупинити дію приписів про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил, а також про зупинення підготовчих та будівельних робіт.

Не погоджуючись із цим рішення, ДАБІ України та фізична особа подали апеляційні скарги.

14 серпня 2019 року колегія суддів Шостого ААС розглянула справу та задовольнила апеляційну скаргу лише Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Унаслідок цього скасувала ухвалу суду першої інстанції та відмовила у задоволенні заяви про забезпечення позову.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •