Колегія суддів розглянула адміністративний позов щодо реєстрації кандидата у народні депутати України Юрія Бойка

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду розглянула у складі судді-доповідача Ігоря Федотова та суддів Євгена Сорочка, Наталії Літвіної позов виборчині до Центральної виборчої комісії в адміністративній справі №855/164/19.Третіми особами виступили політичні партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ», «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК», кандидат у народні депутати України Юрій Бойко.

Позивачка просила визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК від 20 червня 2019 року № 1103 у частині реєстрації Юрія Бойка кандидатом у народні депутати України, включеного до виборчого списку політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ» під №1, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

В обґрунтування своїх вимог зазначає, що реєстрація кандидатом у народні депутати Юрія Бойка, який був співголовою Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК» у списку Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ» порушує її права як членкині політичної партії «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК», виборчині на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

26 червня 2019 року колегія суддів Шостого ААС відмовила у задоволенні адміністративного позову. Рішення обгрунтоване тим, що оскаржуючи постанову ЦВК від 20 червня 2019 року № 1103 в частині реєстрації Юрія Бойка кандидатом у народні депутати України, позивачка не навела жодних доводів, як і не надала жодних доказів порушення її особистих виборчих прав або інтересів щодо участі у виборчому процесі як виборчині.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС