Колегія суддів розглянула апеляційні скарги КМУ та виконавиці обов'язків Міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Андрія Коротких і суддів Наталії Літвіної, Євгена Сорочка розглянула апеляційні скарги Кабінету Міністрів України, виконавиці обов'язків Міністра охорони здоров'я України Уляни Надії Супрун на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 лютого 2019 року у справі №640/463/19.

До суду надійшов позов фізичної особи до виконавиці обов'язків Міністра охорони здоров'я, у якому позивач просить встановити відсутність в Уляни Надії Супрун компетенції (повноважень), передбаченої, зокрема, але не виключно, положеннями статті 44 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», п. 10 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267.

У рамках цієї адміністративної справи Окружний адміністративний суд міста Києва постановив ухвалу про забезпечення позову, якою заборонив першій заступниці Міністра охорони здоров'я України вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра.

КМУ та виконавиця обов'язків Міністра охорони здоров'я України звернулися з клопотаннями про скасування вказаних заходів забезпечення позову. Ухвалою від 14 лютого 2019 року суд першої інстанції відмовив у їх задоволенні.

Не погоджуючись із цим рішення, заявники подали апеляційні скарги, проте колегія суддів Шостого ААС відмовила у їх задоволенні.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС