Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу щодо дозволу на розроблення детального плану території

25 квітня 2019 року колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Андрія Горяйнова, суддів Олени Кузьмишиної і Віталія Файдюка розглянула апеляційну скаргу Кулажинської сільської ради Броварського району Київської області, до якої приєдналися начальник відділу містобудування та архітектури Броварської РДА Київської області Тетяна Харитонюк, ТОВ «Трубіж Агро Центр» та ін. Апеляційна скарга подана на рішення Київського окружного адміністративного суду від 30 листопада 2018 року в адміністративній справі № 810/4017/17.

У листопаді 2017 року житель села Кулажинці звернувся до Київського ОАС з позовом, у якому просив визнати протиправними та нечинними з моменту прийняття рішення Кулажинської сільської ради Броварського району Київської області від 21 червня 2018 року №128 та №129. У документах ішлося про надання дозволів на розробку детальних планів територій ТОВ «Трубіж Агро Центр» та фізичній особі.

Також просив суд визнати протиправними дії Станіслава Козюби, голови Кулажинської сільської ради Броварського району Київської області, Тетяни Харитонюк, начальника відділу містобудування та архітектури Броварської РДА, які замовили та затвердили завдання на проектування детального плану території.
Суд першої інстанції дійшов висновку, що генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівельної документації, а детальний план зі свого боку уточнює положення генерального плану населеного пункту, а тому не може виходити за його межі.

Київський ОАС 30 листопада 2018 року прийняв рішення задовольнити адміністративний позов. Основною підставою для задоволення позову є те, що земельні ділянки, з приводу яких прийнято оскаржувані рішення, вчинено дії щодо затвердження та погодження завдання на розробку детального плану, до Генерального плану с. Кулажинці, затвердженого 1988 року, не входять.

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав рішення суду першої інстанції законним і обгрунтованим, у зв'язку з чим відмовив у задоволенні апеляційної скарги.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС