Колегія суддів розглянула адміністративну справу за позовом кандидата на пост Президента України Юлії Литвиненко до кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського

Сьогодні, 21 лютого 2019 року, колегія суддів Шостого ААС у складі судді-доповідача Олени Кузьмишиної, суддів Ігоря Федотова й Олени Пилипенко розглянула адміністративну справу № 855/52/19 за позовом кандидата на пост Президента України Юлії Литвиненко до кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського, третя особа: ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

Позовні вимоги стосувалися  встановлення факту використання кандидатом на пост Президента України Володимиром Зеленським інших коштів, крім коштів свого виборчого фонду, при фінансуванні передвиборчої агітації та визнання протиправними дій щодо проведення передвиборної агітації з порушенням вимог Закону України «Про вибори Президента України».

Позивач обґрунтовував свою позицію тим, що витрати на зйомку та трансляцію телепередачі «Ліга Сміху» 4 сезон 12 епізод були здійснені не за кошти виборчого фонду відповідача, що є порушенням вимог Закону України «Про вибори Президента України».

Колегія суддів відмовила у задоволенні адміністративного позову кандидата на пост Президента України Юлії Литвиненко, оскільки в матеріалах справи відсутні докази того, що безпосередньо відповідачем вчинялися дії з метою спонукання виборців до голосування за нього. Заразом випуски передачі «Ліга Сміху» почали транслюватися в ефірі задовго до початку виборчого процесу чергових виборів Президента України, що не вимагає від кандидатів припинення здійснення ними їхньої професійної діяльності. Позивач не надав доказів, що гасла були виготовлені чи замовлені за рахунок відповідача.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС