ЄСПЛ формує списки адвокатів для представництва в Європейському суді

Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини отримав лист від Європейського суду з проханням надати інформацію щодо переліку адвокатських об’єднань в Україні, зокрема їхніх філій в областях, куди заявники можуть звертися за правовою допомогою для представництва їхніх інтересів у Європейському суді. 

Інформацію щодо адвокатських об’єднань та їхніх філій в областях, які можуть надати кваліфіковану правову допомогу заявникам у провадженнях в Європейському суді, можна надіслати на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Термін подання інформації – до 04 лютого 2019 року.

Список адвокатських об’єднань та їхніх філій в областях буде переданий Уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини. 

Європейський Суд з прав людини – міжнародний судовий орган, юрисдикція якого поширюється на всі держави-члени Ради Європи, що ратифікували Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, і включає всі питання, які стосуються тлумачення і застосування конвенції, включаючи міждержавні справи і скарги окремих осіб.

Джерело – Національна асоціація адвокатів України