Змінено розмір ставки судового збору при поданні процесуальних документів в електронній формі

З 01 березня 2019 року вводяться в дію зміни до ст. 4 Закону України «Про судовий збір», відповідно до яких при поданні до суду процесуальних документів в електронній формі застосовується коефіцієнт 0,8 для пониження відповідного розміру ставки судового збору.

Перелік процесуальних документів, при подачі яких в електронній формі понижується розміру ставки судового збору, міститься у ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір».

Зазначені зміни були передбачені ще Законом України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», який набув чинності 15 грудня 2017 року. Разом з тим, прикінцеві положення зазначеного Закону пов'язували введення в дію змін до ст. 4 Закону України "Про судовий збір" із днем початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Відповідно до оголошення Державної судової адміністрації України у газеті «Голос України» за 01 грудня 2018 року дослідна експлуатація Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) розпочинається з 01 березня 2019 року.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС