ХVІ позачерговий з’їзд суддів України: мотиваційні листи кандидатів до ВРП

19-20 грудня відбудеться ХVІ позачерговий з’їзд суддів України. З'їзд скликано відповідно до рішення Ради суддів України від 01 листопада 2018 року № 73 для обрання чотирьох членів Вищої ради правосуддя. З’їзд обирає членів Вищої ради правосуддя з числа суддів або суддів у відставці шляхом таємного голосування. Суддівський форум відбудеться у приміщенні Конгрес-холу готелю "Президент" за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, 12. Початок роботи форуму о 10.00.

Нагадаємо, що кандидатом на посаду до Вищої ради правосуддя є суддя Шостого апеляційного адміністративного суду є Світлана Шелест. Інтерв'ю судді профільним виданням: «Судово-юридичній газеті», «Закону і Бізнесу».

10 грудня в Українському кризовому медіа-центрі відбувся інформаційний марафон кандидатів до складу членів Вищої ради правосуддя від суддівської спільноти, які обиратимуться на XVI позачерговому з'їзді суддів України (відео). З журналістами, представниками громадськості та юридичної спільноти відверто спілкувалися судді та судді у відставці, які висунули свої кандидатури для обрання до складу Вищої ради правосуддя XVI позачерговим з’їздом суддів України. Кандидати мали змогу публічно представити свою позицію щодо мотивів самовисунення до складу органів судової влади та відповісти на запитання журналістів, громадськості й інших учасників інформаційного марафону. Сам марафон має на меті допомогти суддям визначитися з претендентами на посади членів ВРП, за яких вони голосуватимуть під час з'їзду суддів, а громадянському суспільству більше дізнатися про завдання і цілі над реалізацією яких працює Вища рада правосуддя.

Нагадаємо, на обрання до складу Вищої Ради правосуддя претентують 23 кандидати. Мотиваційні листи кандидатів: 

✅Брегей Роман https://bit.ly/2RFZBCI

✅Дмитрук Наталія https://bit.ly/2DYIYOx

✅Процик Марія https://bit.ly/2QcP4lr

✅Харченко Микола https://bit.ly/2Sp5OCS

✅Прудивус Олег https://bit.ly/2KURsYf

✅Чумак Сергій https://bit.ly/2BSjjWg

✅Пузиревський Євген https://bit.ly/2QCic5d

✅Протасов Володимир https://bit.ly/2PjIbd2

✅Ткаченко Олександр https://bit.ly/2QxkZww

✅Саранюк Василь https://bit.ly/2G3CXTd

✅Шелест Світлана https://bit.ly/2E2uqNJ

✅Гирич Сергій https://bit.ly/2AR5h5n

✅Краснощокова Наталія https://bit.ly/2UhSotZ

✅Груіцька Людмила https://bit.ly/2EeYczS

✅Іванова Лариса https://bit.ly/2AR0SPZ

✅Соловйов Володимир https://bit.ly/2rm0bdi

✅Цукуров Владислав https://bit.ly/2FVqCQW

✅Яцина Віктор https://bit.ly/2QbesrY

✅Бойко Олександр https://bit.ly/2DZHYK2

✅Орлянська Валентина https://bit.ly/2EeNZ6m

✅Волкова Олена https://bit.ly/2AO0Hoo

✅Данилевський Максим https://bit.ly/2zHoRkY

Прес-служба органів суддівського самоврядування висловлює вдячність за допомогу у створенні відеоряду Канадсько-українському Проекту підтримки судової реформи.

Джерело Прес-служба органів суддівського самоврядування