Відкладення судового розгляду адміністративної справи № 620/7523/21

Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє про відкладення судового розгляду справи за апеляційною скаргою Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 10 вересня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Барашкова Едуарда Фрідріховича до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області  про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, в порядку письмового провадження на 25.01.2022.

     УХВАЛА

24 грудня 2021 року                                                                                  

Справа № 620/7523/21    

          

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді:            Епель О.В., 

суддів:                                   Губської Л.В., Кузьмишиної О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві питання про відкладення судового розгляду справи за адміністративним позовом Барашкова Едуарда Фрідріховича до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області   про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

 

ВСТАНОВИВ:

 

У провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за позовом Барашкова Едуарда Фрідріховича до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області   про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 13.10.2021 та від 05.11.2021 відкрито апеляційне провадження та призначено справу до судового розгляду в порядку письмового провадження.

Станом на 24.12.2021 у суду відсутні відомості щодо завчасного та належного повідомлення позивача та отримання ним копії апеляційної скарги відповідача.

Разом з тим, системний аналіз статей 44 та 313 КАС України надає підстави стверджувати, що сторони мають право бути обізнані про дату розгляду їх справи, навіть якщо її розгляд здійснюється в порядку письмового провадження.

Колегія суддів зазначає, що вказане право сторін безпосередньо пов`язано з наданням їм можливості реалізувати свої процесуальні права, регламентовані статтями 44, 47 КАС України, зокрема на подачу відзиву на апеляційну скаргу.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за необхідне відкласти судовий розгляд цієї справи з метою належного повідомлення позивача про дату розгляду апеляційної скарги відповідача на рішення суду першої інстанції у цій справі та для надання йму можливості ознайомитися з такою скаргою, а також для розміщення відповідного оголошення на офіційному веб-порталі Судової влади України в порядку ст. 130 КАС України.

Керуючись ст.ст. 44, 313, 242-244, 250, 309, 321, 325, 328 КАС України, суд,




УХВАЛИВ:

 

Відкласти судовий розгляд справи в порядку письмового провадження на 25.01.2022.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

 

Головуючий суддя                                                  О.В. Епель

 

Судді:                                                                       Л.В. Губська

 

                                                                                О.М. Кузьмишина