Справа № 640/21627/19 про залишення апеляційної скарги без руху

Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє про залишення апеляційної скарги без руху у справі  640/21627/19 за апеляційною скаргою Білоуса Дмитра Вікторовича на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 травня 2021 року у справі за адміністративним позовом Білоуса Дмитра Вікторовича до Міністерства внутрішніх справ України про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити дії.

 

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

01010,  м. Київ,  вул. Московська, 8, корп. 30. тел/факс 254-21-99, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

 

28 вересня 2021 року                                                            Справа № 640/21627/19

 

Суддя-доповідач Шостого апеляційного адміністративного суду Епель О.В. у м.  Києві, перевіривши матеріали апеляційної скарги Білоуса Дмитра Вікторовича на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 травня 2021 року у справі за адміністративним позовом Білоуса Дмитра Вікторовича до Міністерства внутрішніх справ України про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити дії,

 

В С Т А Н О В И В :

 Білоус Д.В. звернувся до суду з позовом до Міністерства внутрішніх справ України про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити дії.

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 травня 2021 року в задоволенні позову відмовлено повністю.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, позивач подав апеляційну скаргу.

Перевіривши апеляційну скаргу, суд вважає, що вона підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам статті 295 КАС України, а саме: апелянтом пропущено строк звернення з цією скаргою та не подано клопотання про поновлення такого строку.

Так, відповідно до ст. 295 КАС України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені в день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду – якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Суд встановив, що оскаржуване рішення ухвалено судом першої інстанції 27.05.2021, а дана апеляційна скарга подана 25.08.2021.

При цьому, апелянтом не подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції у цій справі.

Згідно з частиною третьою статті 298 КАС України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне надати апелянту строк десять днів для усунення відповідного недоліку його скарги шляхом звернення з клопотанням про поновлення процесуального строку на подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції у цій справі.

Керуючись ст.ст. 295, 298, ч. 2 ст. 321, ч. 2 ст. 325, ст.ст. 328-331 КАС України, суддя-доповідач,

У Х В А Л И В :

 Апеляційну скаргу Білоуса Дмитра Вікторовича – залишити без руху.

Надати апелянту строк для усунення недоліків його апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали суду в установлений у ній спосіб.

Роз’яснити, що в разі неподання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження особою в зазначений строк суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

 

Суддя-доповідач                                                                                          О.В. Епель