Оголошення перерви у розгляді справи 855/139/20

Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє про оголошення перерви у розгляді справи 855/139/20 за адміністративним позовом Заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гуріна Віктора Вікторовича та члена Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гавриленка Олексія Володимировича до Центральної виборчої комісії, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: депутат Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області Дворнікова Віолетта Віталіївна та Ірпінська міська рада про визнання протиправною та скасування постанови, до 13:20 год. 19.10.2021 та продовжено строк розгляду справи на розумний термін.

 

29 вересня 2021 року

Справа № 855/139/20 

 

ПОВІСТКА-ПОВІДОМЛЕННЯ*

                                                                

3-я особа :

депутат Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області Дворнікова Віолетта Віталіївна

 вул. Квіткова, 2, кв. 39, Ірпінь, Бучанський район, Київська обл., 08205

Відповідач (Боржник) :

 Центральна виборча комісія

 пл. Л.Українки, 1, Київ 196, 01196

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

3-я особа :

Ірпінська міська рада Київської області

 вул. Шевченка, 2-а, Ірпінь, Київська область,08200 

Позивач (Заявник) :

Член Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гавриленко Олексій  Володимирович

 вул. Північна, 79б, кв. 78, Ірпінь, Київська область, 08202

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   

Позивач (Заявник) :

Заступник голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гурін Віктор Вікторович

вул. Давидчука, буд.45, Ірпінь, Київська область, 08205

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача :

Гурін Артем Вікторович

вул. Давидчука, буд. 45, Ірпінь, Київська область, 08200

                                         

     Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє Вас про розгляд Заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гуріна Віктора Вікторовича на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 березня 2021 р. у справі за адміністративним позовом Заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гуріна Віктора Вікторовича, члена Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гавриленка Олекксія Володимировича до Центральної виборчої комісії, треті особи: депутат Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області Дворнікова Віолетта Віталіївна, Ірпінська міська рада про визнання незаконною та скасування постанови,, який відбудеться о 13:20 "19" жовтня 2021 р.  за адресою: вул. Московська, 8, корп. 30, м. Київ, 01010 (головуючий суддя - Епель Оксана Володимирівна, зал судового засідання № 2-й зал).

У відповідності до ч. 2 ст. 313 КАС України неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

 

Додатки: завірені копії ухвал від 28.09.21, копія апеляційної скарги з додатками

 

Секретар судового засідання   ________________    Сакевич Жанна Володимирівна

 

_______________________________________________________________________________

* відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 125 КАСУ, особа, яка одержала повістку у зв’язку з відсутністю адресата, зобов’язана негайно повідомити про неї адресата

 

 

УХВАЛА

28 вересня 2021 року                                                                                        Справа № 855/139/20  

 

          Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді:                      Епель О.В.,

суддів:                                        Губської Л.В., Карпушової О.В.,

за участю секретаря                    Сакевич Ж.В.,

представника позивача                Яценка С.А.,

представника відповідача             Максименко А.І.,

представника третьої особи          Мікеш С.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві питання про витребування доказів та продовження строку розгляду справи за адміністративним позовом Заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гуріна Віктора Вікторовича та члена Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гавриленка Олексія Володимировича до Центральної виборчої комісії, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: депутат Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області Дворнікова Віолетта Віталіївна та Ірпінська міська рада про визнання протиправною та скасування постанови,

 ВСТАНОВИВ:

           У провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за позовом Заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гуріна Віктора Вікторовича та члена Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гавриленка Олексія Володимировича до Центральної виборчої комісії, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: депутат Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області Дворнікова Віолетта Віталіївна та Ірпінська міська рада про визнання протиправною та скасування постанови.

У ході апеляційного провадження колегія суддів встановила, що для повного та всебічного встановлення обставин цієї справи та правильного вирішення спору необхідно витребувати у Відповідача належним чином завірені копії всіх матеріалів, на підставі яких прийнято постанову від 22.12.2020 № 576 «Про окремі питання діяльності Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області».

Згідно з ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Разом з тим, відповідно до частини першої статті 309 КАС України апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції має бути розглянута протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Крім того, частиною другою статті 309 КАС України регламентовано повноваження суду продовжити строк розгляду справи, але не більш як на п’ятнадцять днів.

Водночас, пунктом 1 статті 6 ратифікованої Законом України №  475/97-ВР від 17.07.1997 року Конвенції про захист прав людини та основних свобод закріплено право вирішення спірного питання упродовж розумного строку.

У п. 26 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до уваги Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень зазначено, що ухвалення рішення в розумні строки відповідно до статті 6 Конвенції також можна вважати важливим елементом його якості. Проте можливе виникнення суперечностей між швидкістю проведення процесу та іншими чинниками, пов’язаними з якістю, такими як право на справедливий розгляд справи, яке також гарантується статтею 6 Конвенції. Оскільки важливо забезпечувати соціальну гармонію та юридичну визначеність, то попри очевидну необхідність враховувати часовий елемент слід також зважати й на інші чинники.

Враховуючи вищевикладене, судова колегія вважає за необхідне для повного та всебічного дослідження всіх доводів апеляційної скарги витребувати вищезазначені докази, оголосити перерву в судовому розгляді до 13:20 год. 19.10.2021 та продовжити строк розгляду цієї справи на розумний термін.

Керуючись ст.ст. 9, 242-244, 250, 310, 321, 325, 328 КАС України, суд, 

УХВАЛИВ:

 Витребувати в Центральної виборчої комісії належним чином завірені копії всіх матеріалів, на підставі яких прийнято постанову від 22.12.2020 № 576 «Про окремі питання діяльності Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області».

Установити строк для подання витребуваних доказів до 07.10.2021.

Оголосити перерву у розгляді справи до 13:20 год. 19.10.2021 та продовжити строк розгляду справи на розумний термін.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

 

Головуючий суддя                                                  О.В. Епель

 

Судді:                                                                     Л.В. Губська

 

                                                                              О.В. Карпушова

 

УХВАЛА

28 вересня 2021 року                                                                                       Справа № 855/139/20

 

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді                                Епель О.В.,

суддів:                                                 Губської Л.В., Карпушової О.В.,

за участю секретаря                             Сакевич Ж.В.,

представника позивача                         Яценка С.А.,

представника відповідача                     Максименко А.І.,

представника третьої особи                  Мікеш С.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві питання про залучення третьою особою до участі у справі за адміністративним позовом Заступника голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гуріна Віктора Вікторовича та члена Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гавриленка Олексія Володимировича до Центральної виборчої комісії, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: депутат Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області Дворнікова Віолетта Віталіївна та Ірпінська міська рада про визнання протиправною та скасування постанови,

 В С Т А Н О В И В :

 Заступник голови Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гурін Віктор Вікторович та член Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області Гавриленко Олексій Володимирович звернулися до суду з адміністративним позовом до Центральної виборчої комісії, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: депутат Ірпінської міської ради Бучанського району Київської області Дворнікова Віолетта Віталіївна та Ірпінська міська рада про визнання протиправною та скасування постанови від 22.12.2020 № 576 «Про окремі питання діяльності Ірпінської міської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області».

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 05 березня 2021 року в задоволенні адміністративного позову відмовлено повністю.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, Позивач Гурін В.В. подав апеляційну скаргу

Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 02.08.2021 було відкрито апеляційне провадження у даній справі, встановлено строк для подання відзиву на апеляційну скаргу та призначено справу до судового розгляду.

Крім того, оскаржувана в цій справі постанова ЦВК безпосередньо стосується прав та інтересів Гуріна Артема Вікторовича і, відповідно, судове рішення, яке буде ухвалено в цій справі, також може вплинути на права та інтереси цієї особи.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов’язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов’язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, колегія суддів приходить до висновку про необхідність залучення Гуріна А.В. до участі в цій справі в якості третьої особи на стороні Позивачів, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору.

Керуючись ст. ст. 49, 242-244, 250, 321, 325, 328 КАС України, суд,

 УХВАЛИВ:

 Залучити до участі у справі № 855/139/20 в якості третьої особи на стороні позивачів, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, Гуріна Артема Вікторовича.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

 

Головуючий суддя                                                  О.В. Епель

 

Судді:                                                                    Л.В. Губська

 

                                                                             О.В. Карпушова