Відкладення судового розгляду адміністративної справи № 580/1108/21

Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє про відкладення судового розгляду адміністративної справи № 580/1108/21 за позовом Хорвіц Моше Лейб до Управління Державної міграційної служби України в Черкаській області про визнання дій протиправними та зобовязання вчинити певні дії, на 16.11.2021 в порядку письмового провадження для належного повідомлення Хорвіц Моше Лейб.

УХВАЛА


21 вересня 2021 року

Справа № 580/1108/21

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Епель О.В.,

суддів: Грибан І.О., Губської Л.В.,


розглянувши в порядку письмового провадження в залі суду в м. Києві питання про відкладення судового розгляду справи за позовом Хорвіц Моше Лейб до Управління Державної міграційної служби України в Черкаській області про визнання дій протиправними та зобовязання вчинити певні дії,

 

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за позовом Хорвіц Моше Лейб до Управління Державної міграційної служби України в Черкаській області про визнання дій протиправними та зобовязання вчинити певні дії.


Ухвалами Шостого апеляційного адміністративного суду від 26.07.2021 відкрито провадження у справі та призначено справу до судового розгляду з 21.09.2021 у порядку письмового провадження.
Станом на 21.09.2021 у суду відсутні відомості щодо отримання стороною Позивача (самим Позивачем та/або його представником) копій зазначених ухвал.


Разом з тим, системний аналіз статей 44, 47, 305 КАС України надає підстави стверджувати, що Позивач повинен бути повідомлений про відкриття провадження за його апеляційною скаргою та призначення справи до судового розгляду.
Водночас, частиною другою статті 309 КАС України передбачено можливість продовження апеляційним судом строку розгляду справи.


Пунктом 1 статті 6 ратифікованої Законом України № 475/97-ВР від 17.07.1997 року Конвенції про захист прав людини та основних свобод закріплено право вирішення спірного питання упродовж розумного строку.


Згідно з п. 26 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до уваги Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень ухвалення рішення в розумні строки відповідно до статті 6 Конвенції також можна вважати важливим елементом його якості. Проте можливе виникнення суперечностей між швидкістю проведення процесу та іншими чинниками, пов`язаними з якістю, такими як право на справедливий розгляд справи, яке також гарантується статтею 6 Конвенції. Оскільки важливо забезпечувати соціальну гармонію та юридичну визначеність, то попри очевидну необхідність враховувати часовий елемент слід також зважати й на інші чинники. КРЄС вважає за доречне згадати свій Висновок № 6 (2004), у якому підкреслюється, що “якість” правосуддя не можна ототожнювати з простою “продуктивністю”. Якісний підхід повинен також брати до уваги здатність судової системи відповідати вимогам, які до неї висуваються, з урахуванням загальних цілей системи, серед яких швидкість процесу є лише одним з елементів.


Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за необхідне відкласти судовий розгляд цієї справи з метою повторного направлення стороні Позивача копій ухвал про відкриття апеляційного провадження в цій справі та про призначення її до судового розгляду, а також для розміщення відповідного оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України в порядку ст. 130 КАС України..
Керуючись ст.ст. 44, 47, 130, 242-244, 250, 305, 309, 321, 325, 328 КАС України, суд, 


УХВАЛИВ:

Відкласти судовий розгляд на 16.11.2021 в порядку письмового провадження для належного повідомлення Хорвіц Моше Лейб.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.


Головуючий суддя О.В. Епель

Судді: І.О. Грибан, Л.В. Губська