Відкладення судового розгляду адміністративної справи № 640/27257/20

Шостий апеляційний адміністративний суд повідомляє про відкладення судового розгляду адміністративної справи № 640/27257/20 за адміністративним позовом Головного управління Національної поліції в Київській області до Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про визнання незаконною та скасування постанови, зобов’язання вчинити дії, на 01.06.2021 р. в порядку письмового провадження.

 

Головуючий суддя у першій інстанції: Григорович

суддя-доповідач: Епель О.В.

 

УХВАЛА

24 травня 2021 року                                                                                    Справа № 640/27257/20

          

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді:                                Епель О.В.,

суддів:                                                  Губської Л.В., Карпушової О.В.,

 

розглянувши в порядку письмового провадження в залі суду в м. Києві питання про залучення третьої особи до участі у справі

 

за позовом           Головного управління Національної поліції в Київській області

 

до                     Управління забезпечення примусового виконання рішень

у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)

          

про                     визнання незаконною та скасування постанови

і зобов’язання вчинити дії,

 

В С Т А Н О В И В :

 

У провадженні Шостого апеляційного адміністративного суду перебуває справа за позовом Головного управління Національної поліції в Київській області (далі – позивач) до Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (далі – відповідач) про визнання незаконною та скасування постанови про накладення на позивача як боржника у виконавчому провадженні № 53990924 штрафу за невиконання рішення суду та зобов’язання відповідача винести постанову про закінчення виконавчого провадження.

У ході апеляційного провадження колегія суддів установила, що стороною – стягувачем у вказаному виконавчому провадженні  № 53990924  є Зубенко В.В. і, з огляду на зміст позовних вимог, заявлених ГУ НП в Київській області у цій справі, судове рішення може вплинути на права та інтереси зазначеної особи.

Крім того, позивачем у його позовній заяві та в апеляційній скарзі також зазначено третю особу – головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Єжова Максима Валерійовича.

Однак, фактично, як вбачається з матеріалів цієї справи, судом першої інстанції не вирішувалося питання щодо залучення вказаної особи в якості третьої особи до участі в цій справі.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов’язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов’язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, колегія суддів приходить до висновку про необхідність залучення вказаних осіб до участі в цій справі в якості третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору та у зв’язку з цим відкладення судового розгляду для їх сповіщення на 01.06.2021 в порядку письмового провадження.

          Керуючись ст. ст. 49, 242-244, 250, 321, 325, 328 КАС України, суд,

 

УХВАЛИВ:

 

          Залучити до участі у справі № 640/27257/20 в якості третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору:

1)          Зубенка Володимира Валентиновича, 26.08.1955 року народження, РНОКПП 2032615434, адреса: Київська обл., м. Ірпінь, смт Гостомель, вул.  Рекунова, буд. 9-Б, кв. 20;

2)          головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Єжова Максима Валерійовича.

          Відкласти судовий розгляд цієї справи на 01.06.2021 в порядку письмового провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Головуючий суддя                                                 О.В. Епель

 

Судді:                                                                       Л.В. Губська

 

                                                                                  О.В. Карпушова